A vevőknél az ismert kifejezés a konyhabútor gyártással kapcsolatban : MDF-ből kérem a konyhámat. Az MDF lap hivatalos elnevezése: közepes sürűségű farostlemez, farostból nagy nyomáson, gyantával, vagy anélkül készült bútoripari alapanyag.

Szóval van itt, ebben a témában némi fogalomzavar. És a fogalomzavar miatt a legtöbb esetben az árajánlotok összehasonlítása sem korrekt, mert nem az alma lesz összehasonlítva az almával és a vevő, hát hogyis mondjam, kicsit félre van vezetve. Mert a vevő a normál 18 mm vastag bútorlapot is MDF - nek hívja és ha erre nem hívja fel a gyártó (asztalos, stúdió stb.) a figyelmet azt én átverésszagúnak érzem.

Szóval az MDF és a bútorlap nem ugyanaz a kategória.

A bútorlapokat táblában, különböző fantázianevekkel és színekben tudjuk megvásárolni. Kaphatóak az uni színek (fehér, vanília, szürke, piros....) és a különböző fa utánzatú színek ( bükk, nyír, tölgy, wenge, cseresznye, körte...). A bútorlapból készült konyhák kedvezőbb árúak, mint az MDF fronttal készült konyhabútorok.

A konyhabútorok korpusza (bútortest) szinte minden esetben 18 mm vastag laminált bútorlapból készül. Készülhet a front is ebből a bútorlapból. Sok szép konyhát gyártottunk már az Egger bútorlapjaiból.

Modern konyhabútor - H1428 Woodline Mokka bútorlapból

 

A már említett MDF anyagból ajtófrontokat gyártunk és azt vagy fóliázzuk, ( a fóliák közül választhatunk uni színeket, vagy fautánzatú fóliákat) vagy festjük, vagy furnérozzuk azokat.

Tehát MDF anyagból készülnek a fényes festett konyhabútorok, a matt festett konyhabútorok és a furnérozott konyhabútorok.

Szóval, amit tisztázni kell a konyhabútor tervezés és az ajánlatkészítés során:

1. Milyen anyagból készül a front? (laminált, fóliázott MDF, festett MDF, furnérozott) az ár, na az nem midegy.

2. Milyen vasalatokkal készül a konyhabútor? Erre visszatérünk :-)

Nálunk, az Admiral Studiónál ezek a kérdések, információk, már az első megbeszélésen terítékre kerülnek. A bemutatóteremben közösen választjuk ki a vevőkkel a front és a korpusz anyagát, színét, hogy a vevő lássa pontosan hogy az ajánlat milyen műszaki tartalmat takar. Ja! És ez a műszaki tartalom az ajánlatban részletesen szerepel.

Ezekre érdemes minden konyhabútor ajánlatnál figyelni.

http://www.admiralstudio.hu/tervezestol-a-vacsoraig/12.html