Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Miért "drága" az üveghátfal a konyhabútorhoz?

Nagyon komoly kérdés, és nagyon komoly választ adok rá!

Az egész témakört nagyon jól kifejezi egy magyar közmondás: Olcsó húsnak híg a leve.

Kezdtek összezavarodni, igaz?  Hogy jön össze a miért drága, az olcsó hússal?

Hát így!

Amikor megtetszik Neked egy szuper megoldás, mint például az üveghátfal a konyhabútorodhoz, elkezdesz tájékozódni a neten, telefonálsz, ajánlatot kérsz. Az olyan kiváló cégek, mint az Admirál Stúdió korrektül tájékoztat az üveghátfal műszaki tartalmáról.

Nálunk így néz ki az üveghátfal műszaki tartalma:

 • 6 mm vastag, edzett üvegből készülnek
 • a színt, mintát, képet (Bridgestone fólia) 150 fokon ráégetjük az üvegre
 • ütésálló
 • gáz főzőlap mögé is biztonsággal beépíthető
 • UV álló
 • jogtiszta 2 millió képből, mintából választhatsz
 • a tervezőprogrammal saját magad is tervezhetsz (konfigurator menü)

A végeredmény: biztonságos, gyönyörű üveghátfal, amely könnyen tisztítható, az évek múlásával sem veszít a színeiből és a fényéből, szóval kiváló minőség, pontos előkészítés, felmérés és helyszíni szerelés. A mi üveghátfalaink a konyhában:

Pink üveghátfal

 

Hullám üveghátfal

 

Akkor nézzük az "olcsó" megoldást!

Megnéztem néhány konyhai üveghátfalat, amit itthon "okosban" gyártottak, hozzáértő üvegesek. Mert ugye, megfelelő technológiai felkészülés nélkül, itthon is mindenki tud üveghátfalat gyártani, ha a jelszó: olcsó legyen! Az alábbiakról a Megrendelő nem lett tájékoztatva :-( . Mert ha elmondják az információkat a Megrendelőnek és Ő ennek ismeretében dönt úgy, hogy mégis az olcsót választja, akkor nincs gond. Tudta, vette, így járt. De sajnos nem erről van szó.

Ezt tapasztaltam:

 • a hátfal 2x 4 mm vastag sima ablaküvegből készül
 • törik
 • a két üveg közé ragasztott kép egy idő után a beszívárgó párától tönkre megy
 • a kép nem UV álló
 • gáz főzőlap mögé nem ajánlott
 • karcolódik

 

Röviden, de velősen: ennyi a két termék között a különbség.

A minőségnek ára van, ez nem titok. De ha belegondolsz, a "tökéletlen" minőségért kifizett pénz a legdrágább megoldás.

Mit szeretnél?

 • minőséget
 • tartós, garanciával gyártott üveghátfalat
 • egyedi üveghátfalat
 • szakszerű felmérést, gyártást, szerelést

Ez az, amit nyújtunk Neked, ha szeretnéd feldobni a konyhádat, a nappalidat vagy a fürdőszobádat egy elegáns, különleges dizájn-elemmel.

És ahol a tökéleteset megkapod: http://www.admiralstudio.hu/uveghatfal/27.html

Álruhában-inkognitóban konyhastúdióban, asztalosnál és "áruházban"

Megcsináltam 10 évvel ezelőtt és most megcsináltam újból. Meglátogattam 2 belvárosi konyhastúdiót, egy nem belvárosi konyhastúdiót, két neves "áruházat" és kértem ajánlatot asztalostól is konyhabútorra. A pontos helyeket és neveket nem írnám le, de a tapasztalataimat igen. A bejegyzésben szereplő képek nem a helyszíneken készültek, azok illusztrációk!

Tudom és hiszem, hogy vannak nagyon jók a szakmában, nekem most ezt sikerült tapasztalnom.

Mit szerettem volna megtudni?

Azt, hogy mi az Admirál Stúdióban jól végezzük-e dolgunkat, azt hogy tanulhatunk-e valakitől újdonságot a vevőegyeztetéssel kapcsolatban, kell-e másképpen csinálnunk valamit.

Akkor nézzük, mit láttam, mit tapasztaltam.

 1. Áruház 1.0

Először a két "áruházba" látogattam el. Tetszetős, hatalmas bemutatótér, sokféle konyhabútor, ízléses dekoráció, sok nézelődő és sok potenciális vevő. Kiválasztottam egy konyhabútort és kerestem egy eladót.

Kerestem ....... kerestem .......kerestem! Akit találtam az nem a konyhabútor osztályon dolgozott. Kerestem tovább. Végre találtam egy munkaállomást, ahol egy fiatal srác dolgozott.

- Jó napot kívánok! Segítene nekem? Konyhabútort szeretnék.

- Jó napot! Most nem érek rá. De menjen vissza balra-előre-jobbra, ahhoz a munkaállomáshoz, ahonnan jött és küldök egy kollégát.

- Köszönöm!

Visszamentem és 15 perc várakozás után érkezett egy kolléga. Nem mosolygott, nem mutatkozott be, zaklatottnak és fáradtnak tűnt.

Elmondtam, hogy konyhabútort szeretnék, ehhez ajánlatra és látványtervre van szükségem.

Lelültünk, elkérte az alaprajzot.

Nem kérdezett! Amit nagyon nehezményeztem, hiszen egy konyhabútor tervezéshez, egy jó tervezőnek rengeteg információra van szüksége.

Szándékosan nem okoskodtam hiszen én, most, itt, nem értek a konyhabútortervezéshez.

5 perc alatt készen volt a látványterv és a hozzá tartozó ajánlat. A mérete stimmelt, viszont szerettem volna toronyelemet a sütőnek, szerettem volna mosogatógépet és szerettem volna rejtett fiókokat.

És szerettem volna, ha javaslatokat kapok, ötleteket, hogy több féle összeállításból a legjobbal választhassam.

Hát ezt nem kaptam.

Elsorolta a "kolléga" hogy a felmérés ( ha igénylem, mert ha nem akkor az általam megadott méretekkel készül el a bútor és vagy jó lesz vagy nem, mert azért nem vállalnak felelősséget) pénzbe kerül. Ha igénylem kérhetek szerelést. Ha nem, akkor megrendelem, kifizetem, elviszem, összeszerelem és kész.

Vélemény: nem teszik! Nagyüzemi, semmi köze nem volt hozzám, a VEVŐhöz. A keresgélés és a várakozás 3/4 óra volt, a tervezés és az ajánlat 8 perc.

2. Áruház 2.0

A másik áruházban a tapasztalat: lásd fent :-(

3. Konyhastúdió belváros 1.0

Szép környezet, gyönyörű bútorok. Mindenki megtalálhatja a kedvére való stílust, színt. Az ott dolgozó ( szintén fiatal srác) köszön és bemutatkozik. Jól kezdődik! Elmondom mi járatban vagyok, de először szétnéznék. Ez természetes, mondja és diszkrétem magamra hagy, aminek örülnek a Vevők, hiszen nézelődés közben jönnek a kérdések.

Leülünk és átnézzük közösen az alaprajzot. Kérdez, beszélgetünk, kellemes a hangulat. Egy sima A4-es papírra jegyzetel. 3/4 óra múlva kifullad a beszélgetés, úgy gondoljuk készen vagyunk. Nekem van egy kis hiányérzetem, nem én lennék, ha nem lenne :-) (ez vicc volt) történetesen az egyeztetésnél nem kérdezte meg, hogy milyen munkalapot és fogantyút szeretnék, ez pedig befolyásolja az árat. Az ajánlatot a megbeszélt határidőre megkaptam, ám az csak egy összeget tartalmazott, amiből nem látszik hogy milyen műszaki tartalom van az összeg mögött.

Vélemény: kedves, de hiányos volt az egyeztetés, nem kaptam új javaslatokat, ötleteket, az egyösszegű ajánlat számomra nem informális.

3. Konyhastúdió belváros 2.0

Gyönyörű bemutatóterem fogadott. Az eladó köszönt, nem állt fel, nem mutatkozott be és közölte, hogy csak előre egyeztett időpontban van konyhabútor egyeztetés. A legközelebbi időpont 2 hét múlva!!!!

Vélemény:

Igen, érdemes egy konyhastúdióban időpontot egyeztetni, mert egy konyhabútor összeállítás közös megtervezése időigényes. De ha nincs ott éppen más vevő, akkor azért többet érdemeltem volna, mint a tények kedvesnek tűnő közlése, hogy két hét múlva jöjjek vissza. Elvártam volna, hogy bemutassa a bútorokat, beszéljünk néhány mondatot, hogy legyen kedvem visszajönni 2 hét múlva. Így nincs kedvem visszamenni :-(

4. Konyhastúdió 3.0

Kicsit szocreál bemutatóterem, már itt szembetűnik a gyengébb minőség, a kiállított konyhabútorok fantázia-szegények, semmi inspirálót nem találtam. A tájékoztatás hiányos volt és olyan érzésem volt, mintha az ott dolgozó egy gyorstalpalón tanulta volna a szakmát. Félénk volt, nem mert kérdezni és rövid válaszokat kaptam a kérdéseimre. Nem sugallta a határozott magabiztosságot, amivel meggyőzhetne, hogy Ők a biztos választás.

Az egyeztetés végén nem kérte el a nevem, telefonszámom, e-mail címem, de mondta, hogy elküldi 2 nap múlva az ajánlatot. Az ajtóból azért szóltam és megadtam az elérhetőségem.

Az ajánlatot még nem kaptam meg, pedig eltelt azóta 2 hét!

Vélemény:

Nem vásárolnék ilyen helyen, mert komoly kétségeim vannak a végeredményt illetően.

5. Asztalos

Találkoztunk a lakásomban. Bemutatóterem nincs. Igen, annak a költségeit ki kell termelni. Kicsi Falco színmintákat hozott és hagyományos munkalapok közül lehetett választani, és egy katalógusból fogantyúkat. A látványtervet leskiccelte, azonnal fel is mérte a helyet. Voltak javaslatai, de sajnos inkább hagyományos, kicsit elavult konyhát tervezett. Kész, általa gyártott konyhát képeken mutatott, de a konkrét minőségről nem tudtam tájékozódni. Az anyagot egy bárki számára számára elérhető lapszabászatban vágatja, viszont 2 hét alatt lenne készen a konyhabútorom.

Mi legyen az elvárásod, ha konyhabútor vásárlásra adod a fejed?

Ott rendelj konyhabútort, ahol az alábbiakat megkapod:

 • szakmailag képzett, ötletekkel, javaslatokka bíró értékesítő
 • ahol vannak újdonságok, különlegességek, választék
 • határozott, megbízható, mosolygós, kedves csapatot találsz
 • pontos, precíz vevőegyeztetés (check lista)
 • ahol kidolgozott látványtervet kapsz
 • részletes ajánlatot kapsz, nem csak egy összeget
 • ahol komplexen kezelik a konyhádat ( gépekkel, mosogatóval, csapteleppel, világítással)
 • ahol látod élőben a minőséget
 • ahol garanciát kapsz
 • ahol kialakult közted és az értékesítő között a bizalom és a szimpátia

Megállapítottam, hogy mi jól végezzük a dolgunkat!

Van mosoly, minőség, bemutatóterem, pontos check lista,tervezés, látványterv, részletes ajánlat, beépíthető gépek, Blanco mosogató, csaptelep, LED világítás,felmérés, szerelés, garancia, bizalom!

Javaslat: Admirál Konyhastúdió - Mert minden út a konyhába vezet!

üdvök: Anikó

Végtelen rémtörténet 4.0

Hát ismét egy fura, számomra kicsit érthetetlen (rém) történet, konyhabútor tervezéssel, gyártással kapcsolatban.

Miért érdemes komplexen kezelni a konyhabútor rendelést? Miért érdemes olyan céget választanod, ahol egyben nézik a Te konyhádat, ami Rólad szól, Neked készül.

Történt, hogy egy asszony és a párja eltervezte a házában a felújítást, átalakítást. Eljutottak egy asztalos mesterhez, akinek szép referenciái voltak. Leült beszélgetni az asszony, az ember és az asztalos. Szépen megbeszélték milyen legyen a konyhabútor. Jó nahy ház, jó nagy konyha, öröm ilyennel dolgozni. Rajzolgattak, rajzolgattak a kockás papírra, kialakult a konyhabútor mérete és az egymást követő elemek. Aztán megbeszélték, hogy legyenek festett ajtók a konyhabútoron és kiválasztották a "törtfehér" színt. Egymás kezébe csaptak, megalkudtak. Eddig még szép lehetne is a történet, habár én több dolgot hiányolok, de azt majd később.

Elkezdődött a gyártás. Jaj , de nagyon örült mindenki!

Aztán az asszony elindult mosogatót, csaptelepet és gépeket választani. Ennek mi örültünk nagyon. Első látásra beleszeretett a Blanco gránit sarokmosogatójába(ZIA 9E) jázmin színben és azzal a lendülettel a SMEG Colonial bézs beépíthető sütőbe, főzőlapba és az elszívóba. Minden ment mindenhez.

Gondoltuk.

Aztán az asszony és az ember újra eljött a bemutatóterembe, mert a kisördög elkezdett motoszkálni. Biztosan jól döntöttünk?

Kérték, hogy mutassunk bútorlap színeket, festett frontokat jázmin színben. Mutattunk. Történetesen a kiállított konyhabútorunk ilyen színű. Összenéztük a gépek színét, a mosogató színét, a front színeket, amit ugye meg nem mi gyártunk. Csak segítenénk, hogy minden tökéletes legyen a csodaszép új konyhában.

Ezekkel az információkkal visszament az asszony és az ember az asztaloshoz. Aki közölte, hogy már le van festve az összes ajtó és az bizony nem olyan színű, mint amilyenre gondolnak, hanem olyan, maiben megállapodtak.

Húúúúúhhhhh!

Asszony rohan vissza, lemondja a Smeg géprendelést mert ez a bézs nem megy a törtfehérhez. Mondon nézzük a frontmintát, nézzük a látványtervet. Frontminta itt, létványterv meg ugy nem készült. Próbálunk pantomimt játszani, hogy "lássam" milyen is lesz az összeállítás. Rakosgatjuk a mintákat egymás hegyére-hátára.

Asszony bizonytalan, neki törtfehér gépek kellenek. Mondom törtfehér nincs, csak fehér. De fehéret meg nem szeretne, mert az sem megy a törtfehérhez.

Kezdünk aggódni. Az asszony  és én. Mi lesz a konyhában? Feketét, inoxot, fehéret, bézst nem szeretne. Csak törtfehéret. De az nincs.

Elrohan az Ikeába, mert ott azt írták,  a fehér sütőre, hogy törtfehér. Hátha tényleg az. Én nem tudom.

Most várok.

A  (rém) történet tanulságai:

 1. Tedd egy kézbe a bútortervezést, a gyártást, a kiegészítők szakszerű kiválasztását
 2. Minden esetben kérj látványtervet, színmintát és kérj ajánlást a kiegészítők, eszközök kiválasztásában
 3. Csak akkor rendelj bármit, ha minden kiegészítőt is ellenőriztél és azt megfelelőnek tartod.
 4. Ha egy kézbe teszed a konyhatervezést, időt, energát, pénzt spórolsz meg. Nem szaladgálsz, nem mérgelődsz, egy szakember mindent megold heyetted, Neked csak bólintanod kell, igen ezt szeretném, ez tökéletes!

Ha nálunk kezded a tervezgetést, garantálom, hogy nem futsz bele ilyen hibába és kényelmes körülmények között, mindenről tájékozódhatsz.

Itt a vége, fuss el véle.....vagy mégsem?

 

Üdv

Anikó

Kreatív üveghátfal, ajtófront a lakás minden pontján

Most sok képet fogok mutatni Nektek, de ez csak ízelítő abból a 2 millió lehetőségből, amiből kiválaszthatod a konyhádba, nappalidba, fürdőszobádba az üveghátfal vagy a beltéri üvegajtód fotóját.

Elsőre nagyon egyszerűnek tűnik a feladat, hiszen aki elhatározza, hogy él ezzel a nagyszerű, különleges dizájn elemmel az otthonában, szóval neki biztoan van már elképzelése arról, hogy mit szeretne látni az üveghátfalon, a beltéri üvegajtón, vagy akonyhabútora felső elemének valamelyik ajtaján, vagya kandallója burkolatán.

Van most egy nagyon határozott Vevőnk, aki egy hete próbálja kiválasztania  konyhájába az üveghátfal fotóját. Én szóltam :-) ! Azt mondta, 2 nap is meg lesz a fotó. Most, egy hét elteltével mosolyogva szólt, lassúlt a tempó, viszont jobbnál jobb ötleteket, fotókat, mintákat talált és bocs, de még nem tudtak dönteni. Hát ilyen ez! Most csak néhány támát emelek ki és néhány fotót mutatok, amiből már készült, vagy most készül az üveghátfal.

Előszőr nézzünk az újdonságot. Most készült el a képen látható kandallóburkolat, ami igazán különlegessé fogja tenni a nappali hangulatát.

Íme:

Kandalló burkolat edzett üvegből

Konyhai üveghátfal csempe helyett - tenger és vitorlások a konyhában

Most mutatok néhány lehetőséget, amit a konyhádba, a csempe helyett tervezhetsz. Előnye, hogy teljesen egyedi lesz a konyhabútorod, könnyű tisztítani, a fuga nem koszolódik el az idő múlásával. Egyszóval ideális megoldás a konyhádban (is). A fotók, minták jogtiszták és szerkeszthetőek a szükséges méretre.

A lehetőségek, a 2 millió lehetségesből.

Az üvegjátfalak gyártásában partnerünk a Grafosklo. A megvalósításban, tervezésben keresd az Admirál Stúdiót.

Az üveghátfalakat tervezheted konyhabútorhoz csempe helyett, nappali bútor mellé falburkolatnak, konyhai felső szekrény üveges ajtajának, beltéri üvegajtóhoz, fürdőszobába, beltéri üvegkorlátnak és még számtalan lehetőség áll nyitva előtted, ha tervezgetsz. Kérdéseddel keresd Anikót az 1-290-9051 számon, vagy gyere el a bemutatótermünkbe: 1135 Budapest, Szegedi út 31.

Lehetsz vagány :-)

Lehetsz romantikus.

Jó válogatást, kellemes tervezgetést kívánok! Légy BÁTOR, legyen KÜLÖNLEGES az OTTHONOD!

Anikó