Megcsináltam 10 évvel ezelőtt és most megcsináltam újból. Meglátogattam 2 belvárosi konyhastúdiót, egy nem belvárosi konyhastúdiót, két neves "áruházat" és kértem ajánlatot asztalostól is konyhabútorra. A pontos helyeket és neveket nem írnám le, de a tapasztalataimat igen. A bejegyzésben szereplő képek nem a helyszíneken készültek, azok illusztrációk!

Tudom és hiszem, hogy vannak nagyon jók a szakmában, nekem most ezt sikerült tapasztalnom.

Mit szerettem volna megtudni?

Azt, hogy mi az Admirál Stúdióban jól végezzük-e dolgunkat, azt hogy tanulhatunk-e valakitől újdonságot a vevőegyeztetéssel kapcsolatban, kell-e másképpen csinálnunk valamit.

Akkor nézzük, mit láttam, mit tapasztaltam.

 1. Áruház 1.0

Először a két "áruházba" látogattam el. Tetszetős, hatalmas bemutatótér, sokféle konyhabútor, ízléses dekoráció, sok nézelődő és sok potenciális vevő. Kiválasztottam egy konyhabútort és kerestem egy eladót.

Kerestem ....... kerestem .......kerestem! Akit találtam az nem a konyhabútor osztályon dolgozott. Kerestem tovább. Végre találtam egy munkaállomást, ahol egy fiatal srác dolgozott.

- Jó napot kívánok! Segítene nekem? Konyhabútort szeretnék.

- Jó napot! Most nem érek rá. De menjen vissza balra-előre-jobbra, ahhoz a munkaállomáshoz, ahonnan jött és küldök egy kollégát.

- Köszönöm!

Visszamentem és 15 perc várakozás után érkezett egy kolléga. Nem mosolygott, nem mutatkozott be, zaklatottnak és fáradtnak tűnt.

Elmondtam, hogy konyhabútort szeretnék, ehhez ajánlatra és látványtervre van szükségem.

Lelültünk, elkérte az alaprajzot.

Nem kérdezett! Amit nagyon nehezményeztem, hiszen egy konyhabútor tervezéshez, egy jó tervezőnek rengeteg információra van szüksége.

Szándékosan nem okoskodtam hiszen én, most, itt, nem értek a konyhabútortervezéshez.

5 perc alatt készen volt a látványterv és a hozzá tartozó ajánlat. A mérete stimmelt, viszont szerettem volna toronyelemet a sütőnek, szerettem volna mosogatógépet és szerettem volna rejtett fiókokat.

És szerettem volna, ha javaslatokat kapok, ötleteket, hogy több féle összeállításból a legjobbal választhassam.

Hát ezt nem kaptam.

Elsorolta a "kolléga" hogy a felmérés ( ha igénylem, mert ha nem akkor az általam megadott méretekkel készül el a bútor és vagy jó lesz vagy nem, mert azért nem vállalnak felelősséget) pénzbe kerül. Ha igénylem kérhetek szerelést. Ha nem, akkor megrendelem, kifizetem, elviszem, összeszerelem és kész.

Vélemény: nem teszik! Nagyüzemi, semmi köze nem volt hozzám, a VEVŐhöz. A keresgélés és a várakozás 3/4 óra volt, a tervezés és az ajánlat 8 perc.

2. Áruház 2.0

A másik áruházban a tapasztalat: lásd fent :-(

3. Konyhastúdió belváros 1.0

Szép környezet, gyönyörű bútorok. Mindenki megtalálhatja a kedvére való stílust, színt. Az ott dolgozó ( szintén fiatal srác) köszön és bemutatkozik. Jól kezdődik! Elmondom mi járatban vagyok, de először szétnéznék. Ez természetes, mondja és diszkrétem magamra hagy, aminek örülnek a Vevők, hiszen nézelődés közben jönnek a kérdések.

Leülünk és átnézzük közösen az alaprajzot. Kérdez, beszélgetünk, kellemes a hangulat. Egy sima A4-es papírra jegyzetel. 3/4 óra múlva kifullad a beszélgetés, úgy gondoljuk készen vagyunk. Nekem van egy kis hiányérzetem, nem én lennék, ha nem lenne :-) (ez vicc volt) történetesen az egyeztetésnél nem kérdezte meg, hogy milyen munkalapot és fogantyút szeretnék, ez pedig befolyásolja az árat. Az ajánlatot a megbeszélt határidőre megkaptam, ám az csak egy összeget tartalmazott, amiből nem látszik hogy milyen műszaki tartalom van az összeg mögött.

Vélemény: kedves, de hiányos volt az egyeztetés, nem kaptam új javaslatokat, ötleteket, az egyösszegű ajánlat számomra nem informális.

3. Konyhastúdió belváros 2.0

Gyönyörű bemutatóterem fogadott. Az eladó köszönt, nem állt fel, nem mutatkozott be és közölte, hogy csak előre egyeztett időpontban van konyhabútor egyeztetés. A legközelebbi időpont 2 hét múlva!!!!

Vélemény:

Igen, érdemes egy konyhastúdióban időpontot egyeztetni, mert egy konyhabútor összeállítás közös megtervezése időigényes. De ha nincs ott éppen más vevő, akkor azért többet érdemeltem volna, mint a tények kedvesnek tűnő közlése, hogy két hét múlva jöjjek vissza. Elvártam volna, hogy bemutassa a bútorokat, beszéljünk néhány mondatot, hogy legyen kedvem visszajönni 2 hét múlva. Így nincs kedvem visszamenni :-(

4. Konyhastúdió 3.0

Kicsit szocreál bemutatóterem, már itt szembetűnik a gyengébb minőség, a kiállított konyhabútorok fantázia-szegények, semmi inspirálót nem találtam. A tájékoztatás hiányos volt és olyan érzésem volt, mintha az ott dolgozó egy gyorstalpalón tanulta volna a szakmát. Félénk volt, nem mert kérdezni és rövid válaszokat kaptam a kérdéseimre. Nem sugallta a határozott magabiztosságot, amivel meggyőzhetne, hogy Ők a biztos választás.

Az egyeztetés végén nem kérte el a nevem, telefonszámom, e-mail címem, de mondta, hogy elküldi 2 nap múlva az ajánlatot. Az ajtóból azért szóltam és megadtam az elérhetőségem.

Az ajánlatot még nem kaptam meg, pedig eltelt azóta 2 hét!

Vélemény:

Nem vásárolnék ilyen helyen, mert komoly kétségeim vannak a végeredményt illetően.

5. Asztalos

Találkoztunk a lakásomban. Bemutatóterem nincs. Igen, annak a költségeit ki kell termelni. Kicsi Falco színmintákat hozott és hagyományos munkalapok közül lehetett választani, és egy katalógusból fogantyúkat. A látványtervet leskiccelte, azonnal fel is mérte a helyet. Voltak javaslatai, de sajnos inkább hagyományos, kicsit elavult konyhát tervezett. Kész, általa gyártott konyhát képeken mutatott, de a konkrét minőségről nem tudtam tájékozódni. Az anyagot egy bárki számára számára elérhető lapszabászatban vágatja, viszont 2 hét alatt lenne készen a konyhabútorom.

Mi legyen az elvárásod, ha konyhabútor vásárlásra adod a fejed?

Ott rendelj konyhabútort, ahol az alábbiakat megkapod:

 • szakmailag képzett, ötletekkel, javaslatokka bíró értékesítő
 • ahol vannak újdonságok, különlegességek, választék
 • határozott, megbízható, mosolygós, kedves csapatot találsz
 • pontos, precíz vevőegyeztetés (check lista)
 • ahol kidolgozott látványtervet kapsz
 • részletes ajánlatot kapsz, nem csak egy összeget
 • ahol komplexen kezelik a konyhádat ( gépekkel, mosogatóval, csapteleppel, világítással)
 • ahol látod élőben a minőséget
 • ahol garanciát kapsz
 • ahol kialakult közted és az értékesítő között a bizalom és a szimpátia

Megállapítottam, hogy mi jól végezzük a dolgunkat!

Van mosoly, minőség, bemutatóterem, pontos check lista,tervezés, látványterv, részletes ajánlat, beépíthető gépek, Blanco mosogató, csaptelep, LED világítás,felmérés, szerelés, garancia, bizalom!

Javaslat: Admirál Konyhastúdió - Mert minden út a konyhába vezet!

üdvök: Anikó