Az nagyon klassz dolog hogy leülsz, letöltesz egy tervezőprogramot, elkezdesz agyalni, hogy milyen legyen a konyhabútorod.

A baj ott kezdődik, ha elég magabiztos vagy és saját terveid alapján rendeled meg a konyhabútorelemeket, vagy a gyártást, esetleg egy asztalostól.

Itt van egy friss konyhabútorterv, amit az IKEA tervezőprogramjában tervezett a leendő megrendelőnk. Még az a szerencse, hogy a bemutatótermünknél jártak és beleszerettek az egyik kiállított, magnólia színű fényes festett konyhabútorunkba. Ezért a saját tervekkel bejöttek és azon melegében elkezdtük az egyeztetést.

Ezeket a terveket kaptuk:


Szépen, balról jobbra haladva mentünk végig a betervezett konyhabútor összeállítás elemein. Nálunk fontos, hogy először a Megrendelő mondja el az elképzelését és csak utána véleményezzük a behozott terveket, miközben rengeteg kérdést felteszünk.

Már első ránézésre láttuk az alapvető hibákat, de ahogy haladtunk a beszélgetéssel, egyretöbb lehetséges hiba került terítékre.

Vegyük sorba, balról jobbra haladva:

 • szabadon álló hűtő (o.k) de ne feledd, a 60 cm széles hűtőnek min. 63 cm hely szükséges
 • beépített mosogatógép, 60 cm széles (itt kezdődnek a gondok)
 • sarokelem a Blanco mosogató részére 72 x 90 cm ! Itt álljunk meg egy szóra! Ha lemodellezzük ezt a sarkot, látszik hogy ha a mosogató előtt állsz és szeretnél a mosogatógépbe bepakolni csak 12 cm!!! hely marad, ahol állhatsz, mert ha lenyitod a mosogatógép ajtaját, ami 72 cm-re nyílik le, Neked már nem marad helyed arra, hogy lehajolj és elrendezd az edényeidet a mosogatógépben.
 • az ablak alatt 45 cm széles fiókos elem (o.k)
 • az ablak széléhez igazítva jön a főzőlap és a sütő. Ez miért nem a legjobb megoldás? Azért mert a pára, a fröccsenő olaj, mind az ablaküvegen landol. És ugye Te sem szeretsz állandóan ablakot tisztítani főzés után?
 • az ablak parapet magassága 86,5 cm, de még nincs felszerelve a párkány, tehát ennél a méretnél alacsonyabb lesz a pult, mert a vízvető méretét is figyelembe kell vennünk. Viszont a Megrendelő magas, és minimum 91 cm magas pultot szeretne?! Lábjegyzet: az ablak kész, a feleség viszont utálja a konyhában az ablakot. Most készülnek befalazni. Ami plusz, nem tervezett költség! És a meglévő kiállások áthelyezéséről még nem beszéltem.
 • ugye látjátok, hogy ebben az esetben nem használható praktikusan a konyhabútor összeállítás?

Már le sem kell írnom, mert tudjátok!

Egy csipetnyi tervezéssel egy kilónyi baj elkerülhető.

Megtettük az észrevételeket és a Vevők csak fogták a fejüket:

- Tényleg! Erre nem gondoltunk!

- Ez miért nem jutott eszünkbe?

A konyhabútor összeállítást átterveztük egy használható, praktikus összeállításra. Készült ablak nélküli változat és egy olyan új összeállítás, aminél megtartottuk az ablakot, mert hát a költségek ;-).

Így néznek ki az általunk megtervezett variációk:

A sütő és a főzőlap elkerült a hűtő mellé - nem a legoptimálisabb megoldás, mert a hűtő mellett csak 10 cm hely marad, de a konyhabútor összeállítás nem lehet nagyobb.

A mosogatógép (ragaszkodnak a Vevők a 60 cm széles mosogatógéphez) átkerült az ablak alá, és mellé került egy egyenes sarokelem a mosogató részére és sikerült 45cm helyet biztosítanunk a gép bepakolásához. Mégsem 12 cm :-).

Így fog kinézni, ha az ablak eltűnik:

A tanulságot megint levonhatjuk.

 • Álmodd meg!
 • Gondolkodj rajta!
 • Terveztess szakemberrel!
 • Legyen egy tökéletes konyhabútorod!

Kérdéseddel kereshetsz az 1-280-9051 számon, vagy a kapcsolat@admiralstudio.hu e-mail címen.

Nézd meg weboldalunkat itt.

Üdv: Anikó