Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

A kiérdemelt bizalom_konyhatervezés

Ez a pár sort most kaptam egy kedves Megrendelőnktől. Az ilyenekért szeretjük csinálni. És a jó véleményből, az elégedett Megrendelőből több van,mint gondolnád!

"Kapcsolatom az Admiral Stúdióval és Anikóval egy E-Mal-el kezdődött, és egy csodálatos konyhával fejeződött be. Pontosabban remélem, hogy nem fejeződött be, csak talán ez a munka. Hiszen, öröm volt velük, vele dolgozni. Ez egy iterációs folyamat volt. Én elképzeltem valamit, de nem tudtam pontosan, hogy mit is. Anikó segített. Terveket, vázlatokat készített, én átnéztem, átgondoltam. Volt amit elvetettem, volt amit megfogadtam, volt amin meglepődtem, és utána fogadtam el.

Nem volt mindegy természetesen az ár sem, hiszen elég jól meghatározott költség keretben gondolkodtam. Nem mondom, a végére, ezen tágítottam, hiszen olyan varázslatos javaslatokkal ötletekkel állt elő a Stúdió, aminek nem lehetett ellenállni. És utólag örülök neki, hogy nem álltam ellen. És végül is azért nagyjából annyiba került, amit jó szívvel szántam erre.

Többszöri levél és rajz váltás után jöttek a személyes találkozók, a végleges simítások. A bútorlap, a berendezések kiválasztása. Nem kis fejfájást okozott a színek meghatározása, de Anikó segítsége, tapasztalata itt is sokat segített.

A kivitelezés rendkívül precízen, tervezetten, és flottul ment. Nem volt semmi meglepetés, “hú, ez így nem lesz jó”, meg hasonlók. Egyedül egy konnektor áthelyezését kellett megoldanunk, de erről csak én hittem, hogy probléma. A Stúdió szakemberei, percek alatt megoldották. Összeszerelés, beüzemelés, minden mint a karika csapás. Na persze köszönhetően, a rendkívül minőségi anyag és berendezés választásnak. Bosch gépekkel szereltük fel a konyhát, és meg kell mondjam, utólag már némi használat után is nagyon nagyon jó érzés ezeket használni. Precízek, pontosak, szépek, és jók. Úgy mint a konyha bútorai is. Lenyűgöznek az ajtók, ahogy záródnak, amilyen kényelmes használni, és amennyire precízek.

Köszönet Anikónak a tervezésért, és a Stúdiónak az álom kivitelezéséért. A mellékelt képek talán helyettem is beszélnek."

 

Hát, ennyi!

www.admiralstudio.hu


Ünnepi bosszúság avagy hogyan hülyítenek a reklámok

Túl vagyunk a karácsonyi nagy sütés-főzésen. Dübörgött a konyha az elmúlt napokban rendesen. Minden finom lett, jól éreztük magunkat, meghitt családi vacsorák és ebédek után.

Mondanom sem kell, hogy "Juliska" így hívjuk a mosogatógépünket, naponta többször segítette a munkámat.

Most, vasárnap már csak immel-ámmal jártunk a konyhában, viszont az egyik immel-ámmalnál észrevettük, hogy bizony nincs  mese, dugulás van a konyhai mosogatónál. Az új konyhabútorunk 5 évvel ezelőtt készült ( azóta is imádjuk, mert szép és parktikus), akkor kötötték be a mosogatót, új volt az összes szerelvény.

Hát eljött az idő. Most. Amikor pihi van.

Mit tesz egy rendes gazdasszony? Megkeresi a hibát, duguláselhárít. Szemrevételeztem, hogy melyikcső honnan és hová és mivel csatlakozik és szétszedtem az egész lefolyógarnitúrát.

Meglepődve tapasztaltam, hogy a dudulást nem holmi ételmaradék vagy egyéb rondaság okozta, hanem a mosogatógépbe használt 3 in 1 tabletták szemcséi, amik nem oldódnak fel a gépben, viszont szépen lerakódnak a műanyagcsövek belső falán, ott összeállnak és dugulást okoznak.

Aztán elkeztem összerakni a csöveket, mint a legót. Minden passzolt, minden a helyén. Kivéve 1 db cső, ami az istennek sem akart az eredeti helyére visszakerülni. Felsültem.

Gyors telefon és mi szuper vízszerelő mesterünk, aki az Admirál konyhabútoroknál is beköti a mosogatókat, csaptelepet és a mosogatógépet, 10 perc alatt itt volt és megoldotta problémát.

Köszönet Csikós Istvánnak a mindig gyors és precíz munkáért!

Tanulság: Ne a reklámokra hallgass, használj folyékony mosogatószert a mosogatógépedbe, hogy elkerüld a dugulást és talán kevésbé szennyezed a környezeted is.

 

További jó pihenést Nektek.

Üdv: Anikó

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Minden kedve Megrendelőnknek és Partnerünknek kellemes karácsonyi ünnepeket és eredményes, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk.

Bemutatótermünk 2014. december 22. és 2015. január 4. között zárva tart.

A jól megérdemelt pihenést követően január 5-től új ötletekkel, energiával telve várunk benneteket.

Stílusosan: Karácsony Anikó, Karácsony Szabina és Kisdaróczi János

Ha a megrendelőt nem lehet meggyőzni_praktikus konyhabútor

Az előző bejegyzésben írtam egy konyhabútor összeállításról, amit a leendő megrendelő tervezett. Az egyeztetésnél felhívtuk a figyelmet a konyhabútor hibáira és javasoltunk egy praktikus, kényelmesen használható konyhabútor összeállítást.

A jelzett hibák az alábbiak voltak:

  • a sarokelem mellé tervezett mosogatógépet nem lehet kényelmesen használni, mert a mosogató és a mosogatógép között nincs hely, tehát ha lenyitjuk a mosogatógép ajtaját, hogy be tudjunk pakolni a mosogatómedencéből, akkor azt csak 60 cm távolságról, tornagyakorlatokkal tudjuk megtenni
  • a főzőlap ablak melletti elhelyezése sem praktikus, mert a gőz, fröcsögő olaj, az ablakra kerül, amit állandóan tisztítani kell

Az Admiral Stúdió kicsit áttervezte a konyhabútor összeállítást, de azt hosszas gondolkodás után a leendő megrendelő nem fogadta el.

Így maradt az eredeti elképzelés, ami így néz ki.

3D konyhabútor terv

A mosogatógép pakolása kényelmetlen a mosogatóból.

3 D Konyhabútor terv

 

 

Minden esetben elfogadjuk a Megrendelő döntését, de a szerződésben rögzítjük az észrevételeinket, hogy az átadáskor, illetve a rendszeres használat közben ebből adódó reklamációk kezelése korrekt legyen.

Szóval a megrendelés megtörtént, a gyártás elindult. A végeredmény szép lesz, mert a kiválasztott anyagok gyönyörűek.

Ha építkezel, ha lakást alakítasz át, mielőtt bármibe belefognál kérd szakember segítségét a konyhabútor tervezéshez.

Miért?

  • hogy ne keljen kompromisszumot kötnöd
  • hogy tökéletesen jól működő, praktikus konyha legyen a végeredmény
  • hogy ne kelljen többletköltséget fizetned a kiállások áthelyezéséért

Szóval, ha gyönyörű és praktukus konyhabútort szeretnél, nincs más, mint felkeresni bennünket - Admiral Konyhastúdió