Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

COOKEREK - SMEG minden konyha álma

Ha hármat kívánhatnék a konyhámba, az egyik biztosan a SMEG Cooker lenne. Az hogy modern, vagy a klasszikus megjelenésűt választanám, az nem is fontos. Ha lenne gázom, tutiragázégős kellene, de mivel nincs gáz, jó lenne a kerámilapos Cooker is. Imádnék hétvégére a családnak ebben sitty-sutty ebédet főzni.

SMEG Cooker - sütő + grill + gáz

SMEG COOKER- 3 sütő egyben

Képzeld el, ahogy egy többfogásos menüt egy füst alatt (na jó, ne égesd oda ) elkészítesz . Nem kell várnod, hogy felszabaduljon a főzőlap, mert nem férnek el az edények, a sütőben együtt, de más-más hőfokon sül a hús, a süti, a köret. Sokan, sokat adnánk ezért az kényelemért.

A SMEG Cookerek klasszikus megjelenésben, több színben és modern inox kivitelben is rendelhetők, kinek-kinek az ízlése, a konyhabútor stílusa szerint. Szóval mindenki megtalálja a magáét.

És itt van a modern konyhába való SMEG Range Cooker, ami lehet 150 - 90 - 60 cm széles.

A SMEG Range Cooker - ről minden információt megkapsz a bemutatótermünkben, ahol ezt az inox kivitelű egyedet :-) meg is nézheted élőben. Nagy sütőtér grillel.

Fehér konyhabútor kék SMEG Range Cooker - 3 sütő, 1 edénymelegítő, 5 részes gázlap

Kellemes főzést, jó hétvégét, jó étvágyat kívánok!

üdv

Anikó

Magyar vs. külföldi _konyhabútor

Én kipróbáltam mindet! Dolgoztam olasz, német és hazai gyártású konyhabútorokkal. Most megosztom veletek az előnyöket ha vannak és a hátrányokat, ha vannak. Borítékolom, hogy vannak :-)

 

Nézzük a hazai gyártású konyhabútorok előnyeit.

 • nincs méretkorlát, a konyhabútor elemeknél jelentős felár nélkül el lehet térni a standard elem méretektől
 • nincs meghatározott bútorcsalád, így bármilyen fronttal gyártható a konyhabútor - fényes vagy matt festett front RAL színekben, tömörfa frontok egyedi marással, 80 furnér az alapkínálatban, az összes EGGER bútorlap raktárról élérhető
 • legalább 6 munkalapgyártó kínálatából választhatsz
 • a korpusz (bútortest) az összes EGGER bútorlapból választható
 • közvetlen kapcsolat a gyártással
 • rövid szállítási határidő
 • a gyártással összhangban lévő tervezők,szerelők
 • egyedi lesz a konyhabútorod
 • egy kéz fogja össze a tervezést, gyártást, szállítást, beépítést, üveghátfal és gépek beszerelését, beüzemelését
 • minden felvetésre a gyártás azonnal reagál

A hazai gyártás előnye - ha az Admirál Stúdiót választod: rendelsz, nincs gondod, átveszed, főzől! Kulcsrakészen adjuk át a konyhád - gondold végig mennyi időt, pénzt és energiát spórolsz velünk!

 


Az előző felsorolásból már láthatod az olasz, német, lengyel, szlovák bútorok hátrányait, de íme:

 • standard elemekből tervezhető a konyhabútor, igaz legalább 200 elemből választhatsz
 • a gyártó kínálatában klf. fantázianevű bútorcsaládok csak adott színű korpusszal (4 féle) rendelhetők, a bútorcsaládban a front is 4 színből választható.
 • a munkalapot az adott gyártó, egy beszállítójának 8-10 színéből választhatod
 • az egyedi méretek gyártása komoly felárral történik
 • nincs személyes kapcsolat a tervező, a szerelő és a gyártó között
 • hosszabb szállítási határidő
 • a méret és "színkorlátozás" a gyártás optimalizálása miatt van, hiszen a külföldi gyártók több 1000 nm-en gyártanak, nagy mennyiségben veszik az alapanyagot, sorozatban gyártanak

Az olasz gyártók nagy előnye a dizájn. Eddig csak az olasz bútorgyártóknál találtunk úgynevezett posztformingolt ajtófrontokat, ami a frontok függőleges éleinek "gömbölyítését" jelenti és profi módon gyártják a 6 cm vastag munkalapot.

Ma már alapelvárás a bútoroknál a minőségi fékezős vasalat, amit a magára valamit is adó hazai gyártóknak is alapban kellene adniuk a konyhabútorokhoz. Ilyen minőségi vasalatok a BLUM, Hettick, Hefele.

Ha hazai gyártású konyhabútort rendelsz a stúdióban az olyan, mintha méretre gyártott lenne a ruhád/öltönyöd és nem konfekció darab.

Félreértés ne essék, szeretem az olasz bútorokat, de a Vevői/tervezői szabadságot a hazai gyártásnál maximálisan élvezzük!

Ha többet akarsz, gyere hozzánk!

Üdv

Anikó

1-270-9051

Klasszikusra hangolva_klasszikus konyhabútor

Klasszikusra hangolva a konyhában is.

Ahogy írom a blogot, és hallgatom Beethoven Klasszikus zenedarabját a Holdfény szonátát, nem tudok modern konyhabútorról írni. Hiába, az örök klasszikusok minden esetben megállják a helyüket a zenében, bútorban és az élet más területén is. Ami szép az szép!

A klasszikus stílusban készülő konyhabútoraink frontjai tömörfából, vagy gyönyörű fafurnérból készülnek. Az időtálló anyag és stílus melegséget sugároz, az esetleges "komor" hangulatot szépen lehet oldani a Technistone munkapulttal, modern konyhagépekkel, kiegészítőkkel.

A klasszikus megjelenésű konyhabútor összeállítást is 300 konyhabútor elemből tudjuk megtervezni, tehát a konyha a mai kornak megfelelő műszaki tartalommal, vasalatokkal, fékezős ajtókkal és fiókokkal készül.

A tömörfa frontok cseresznyefából, bükkfából, tölgyfából, nyírfából készülnek. A felületük lehet sima, szögletes vagy ívesen bemart. A végleges színt lakkozással, pácolással érjük el. Minden megrendelésnél elkészítjük a muntafrontot, hogy élőben is lásd, milyen lesz a kész konyhabútorod.

A furnérozott frontoknál több mint 80 fafurnérból választhatsz. Itt figyelj a furnér rajzolatára. Dönts el, hogy az erezet vízszintesen, vagy függőlegesen fusson a frontokon. Figyelj arra, ha a vízszintesen futó erezetet választod, a gyártásnál külön kell válogatni a furnérokat, több lesz a hulladék, magasabb lesz az ár. Viszont egy gyönyörű, egységes megjelenésű látványt kapsz.

A tömörfa frontokat lehet antikolni, festeni is amivel még ütősebb konyhabútort gyárthatunk Neked.

Még több klasszikus konyhabútor képet nézhetsz itt.

Ha klasszikus megjelenésű konhabútor keresel, ne menj el az Admirál Konyhastúdió mellett!

 

Ha bizonytalan vagy - ha meg kell oldani a problémádat a konyhával kapcsolatban - ha profi, lelkiismeretes kiszolgálást szeretnél, az Admirál Konyhastúddiót választod!

Üdv

Anikó

Telefon: 1-270-9051

A profizmus minden kedvezménynél többet ér!

Mostanában láttam egy reklámot. Jó, rendben! Láttam többet is, de erre felkaptam a fejem! Nem azért mert ütős, hanem azért, mert a szakmába vág.

A reklám arra buzdít (nem a skandináv áruház reklámja) , hogy válogass a konyhabútor elemek között, amik össze vannak már állítva, tervezd meg a konyhabútorodat, majd szállítsd el és szereld össze az elemeket.

Ha megnézed a szerelésről a képeket, megérted!

Ebből én ezt értem: a konyhabútor tervezés és szerelés olyan, mint a foci. Mindenki azt hiszi, hogy ért hozzá! Az eredményeket a fociban ismeritek! Ne akard az új konyhabútorodnál is megismerni.

Mi szükséges egy konyhabútor összeszereléséhez, hogy 2 nap alatt főzni is tudj benne.

 1. 1 vagy 2 fő kiváló szakember, akik a konyha nagyságától függően 1-2 nap alatt kompletten összeszerelik a konyhád
 2. 1 fő kiváló vízszerelő ( ritka, mint a fehér holló) aki 1 óra alatt beköti a mosogatót, csaptelepet, mosogatógépet (én ismerek egyet :-) )
 3. 1 fő villanyszerelő, aki a beépített gépeket 1 óra alatt üzembehelyezi.

Mi szükséges egy konyhabútor összeszereléshez, ha Te szereled össze a konyhabútorod:

 • vegyél ki minimum 3 nap szabadságot ( inkább menj kirándulni, vagy sörözni)
 • szerezz be jó szerszámokat (ezért fizess az áruházban)
 • hívj át legalább két barátot ( ők is vegyenek ki szabadságot)
 • a párodat küldd el otthonról, mert tuti összevesztek a szerelés alatt
 • a pizzafutár telefonszáma, mert 3 napig csak hideget esztek

Így néz ki szerelés közben a konyhád (alsó kép :-) ):

Konyhabútor, szerelés közben

Ne gondold azt, hogy a szerelési díjon spórolni fogsz!

 

Ha konyhastúdióban rendeled meg a konyhád, a profi tervezés és tanácsadás mellett a szerelést is vállaljuk kiválló szerelőinkkel. Ha a szereléssel készen vagyunk másnap már megy a víz, és a villanyszerelő, hogy komplett, használatra alkalmas konyhát adjunk át Neked.

Szóval az elején említett "Spórolj és szereld magad" tanácstól én menekülnék a helyedben.

Mert profi konyhát szeretnél ugye? A profizmus minden kedvezménynél többet ér!

Ha a profizmust választod, keress bennünket : www.admiralstudio.hu

Üdvök:

Anikó

Őszi újdonságok a konyhában

Az augusztusi viszonylagos csend után örömmel tapasztaltam, hogy újból nagy a nyüzsgés a bemutatóteremben.  Egyre több konyhabútor egyeztetés zajlik és nagyon sokan érdeklődtök az előző írásban bemutatott üveghátfalakról, egyedi beltéri üvegajtókról.

Az ősz is tartogat újdonságokat a konyhabútorozás területén. A következő bejegyzésben bemutatom a Blanco új akciós katalógusát, amiben van néhány szépséges újdonság, az eddig megszokott magas minőségben.

Előzetesként csak enny: 22 cm mély silgránit mosogató!

Megmutatom az új SMEG konyhai kisgépeket, hogy már most gondolj a karácsonyra :-)

Érkeznek az új alapanyagok, amikből szebbnél szebb konyhát, nappalzt varázsolunk az otthonotokba.

Ősszre fel!

Üdv:

Anikó