Közel egy évvel ezelőtt írtam le a történetünket egy majdnem Vevővel. ( A bejegyzés 2014.03.10. írtam, a címe: Vevői szokások. Jó ez nekünk?)

Röviden az előzmények. Többszöri ( 3 hónap) megbeszélés, felmérés, hétvégi munka után a Vevőjelőlt közölte, hogy mástól rendeli a bútorát, mert kapott egy jobb ajánlatot egy másik konyhabútor stúdiótól. Nagyon szomorú voltam, mert akkora volt a különbség, hogy nem volt tárgyalási alap az összeg. Kérdeztem, hogy kinél rendelték meg az általunk igényesen megtervezett konyhabútor összeállítást. Kicsi ez a világ, kicsi ez az ország, kicsi ez a város, ismerjük a jó és a kevésbé jó minőséget produkáló stúdiókat. Persze TITOK volt.

Kárba veszett a sok munka, az idő, de feldolgoztam a kudarcot. Időnként azért eszembe jutott, hogy vajon hogy sikerült a munka. De az élet bölcs és ha úgy gondolja szükséged van az információra, az utadba sodorja azt.

Történt, hogy találkoztam karácsony előtt egy ismerőssel, aki elkezdett panaszkodni, hogy nem megy jól a cégüknek, nem fizetnek a megrendelők, ők pedig ráfizetnek a munkára. Kérdezem hogyhogy?

Mesélni kezd. És az elmondása alapján egyre ismerősebb a Vevő, és a konyhabútor, a helyszín, ahová készült a konyhabútor. Rákérdeztem.

És igen! Az a Vevő volt!

Spórolt és pórul járt! Megbízott egy olyan céget a munkával, aki még életében nem gyártott bemart felületű magasfényű fronttal konyhabútort. Persze ezt elfelejtte mondani a Vevőnek, aki viszont baromira örült a "talált pénznek".

Hát, a konyhabútor nem sikerült úgy, ahogy elképzelték! (Nincs bennem káröröm!Komolyan mondom!)

Ami nem jött össze:

  • 7 hetet csúszott a szállítás
  • beépítésnél kiderült, hogy nem egyforma színűek a festett frontok
  • a vevő nem vette át a konyhabútort
  • a vevő nem fizette ki a fennmaradó összeget
  • újra gyártották a frontokat, immáron kétszer!
  • a konyhabútor így lassan 1 év elteltével sem tökéletes
  • a szerelők időnként "kiugranak" a házba javítgatni ezt/azt
  • a vevő még mindig tartozik (megértem)

Megérte? Megérte a bosszúság, a tökéletlenség, az elvesztegetett idő? Ki van beljebb most azzal az összeggel, amit "spórolt" nálunk? Szerintem mindenki ráfizetett, a Vevő és  a másik stúdió. Ez az aprópénzreváltott bizalom és minőség.

Hát ezért jártatom én a számat itt és a bemutatóteremben. Aki meghallgat jól jár, aki nem hallgat, így jár.

Azóta is sokat dolgozunk és szebbnél szebb munkákat adunk ki a kezünk közül, a Vevőink legnagyobb megelégedésére. És mint tudjuk, a kereskedelemben gyártásban nincs jobb az elégedett vevőnél.

Üdvök: Anikó www.admiralstudió.hu