Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Amikor a versenytárs (ak) rossz híredet keltik...

Amikor a versenytárs (ak) rossz hírünket keltik annak én örülök, habár mi soha nem szidjuk egyik konkurens  stúdiót sem a Vevőjelöltnek.

Miért örülök?

 • azért, mert az idejét azzal tölti hogy velünk foglalkozik ahelyett, hogy a marketinggel és új vevők szerzésével, esetleg tanulással ütné el a drága időt
 • azért, mert a Vevőben felkelti az érdeklődést és eljön hozzánk a bemutatóterembe szétnézni (tényleg ennyire rosszak lennének?) és a végén itt rendel nálunk :-) :-) :-)
 • azért, mert aki mással van elfoglalva, annak nincs ideje a saját márkáját építeni
 • azért, mert így bizonyítja be hogy sokkal jobbak vagyunk és ezért IRIGY ránk

Az "örömbe" azért ürüm is vegyül. Soha nem értettem azokat az embereket (cégeket) akik úgy akartak/akarnak előrejutni, megrendelőt szerezni, hogy a konkurens cégeket szidják alaptalanul.

Az Admiral Stúdió minden esetben elhatárolódik a rosszul teljesítő konyhastúdiók név szerinti említésétől, minősítésétől. A Megrendelőnek nem a pletyka kell, hanem a korrekt tervezés, tájékoztatás, ajánlat és a tökéletes végeredmény.

 

Mi történik, ha az érdeklődő más konyhabútor stúdió által készített tervekkel keres meg bennünket?

 • megkérjük az érdeklődőt, hogy tegye el a megtervezett rajzot és az alapoktól kezdjük a megbeszélést
 • tesszük ezt azért, mert becsüljük más munkáját és nem akarunk más tervező tollával ékeskedni, ha nálunk rendelik meg a konyhabútort
 • lehet, hogy jobb ötletünk lesz az elrendezésre vonatkozóan és nem szeretnénk ha befolyásolna bennünket más tervező látásmódja
 • kezdjünk tiszta lappal

 

És ami szintén fontos! Egyik konyhastúdiót sem konkurenciának tekintjük, hanem versenytársnak. Mert az üzleti élet egy verseny. Van aki tisztességesen versenyzik, van aki nem. De a tisztesség minden esetben kifizetődő!

Az irigyeknek és rosszindulatú "versenytársaknak" pedig innen üzenjük:

 

Üdvök: Karácsony Anikó - Admiral Stúdió

 

 

 

A természetet varázsoljuk a konyhádba! Otthon - Design kiállítás 2015

Elkészültünk a Construma Otthon-Design 2015 kiállításon a standunkkal. Igyekeztünk különlegeset tervezni és alkotni.

Behoztuk a természetet a konyhába egy gyönyörű üveghátfallal. A konyhabútorunk egy magasfényű festett és dió furnér frontokkal készült légies "lebegőkonyha".

 

Az Admiral Stúdiót a G pavilon 303 B standon találjátok, ahol csodaklassz ELICA design páraelszívókat, SMEG beépíthető modern és klasszikus gépeket, illetve BLANCO mosogatókat is kiállítottunk.

Üveghátfal, konyhabútor

Most még csak kutyafuttában néztünk szét a G pavilonban, de ígéretesnek tűnik a kiállítás. Ötletes, szép standokat láttunk építés közben, ami azt sugallja, hogy a végeredmény is klassz lesz.

Szerdától vasárnapig vár az Otthon, vár a Designm , vár az Admiral Stúdió.

Üdvök: Anikó

Idegbaj =építkezés, felújítás! Nem kell így lennie :-)

Igen, én is átéltem. Igen, én is csináltam! Tudom mit érzel, tudom mit gondolsz. Már utálod az egészet, bánod hogy belevágtál. De ne most add fel! Ne most keseregj! Ha mi Nálad vagyunk, már a vége felé jársz :-)

Húsvét előtt fejeztünk be két komoly megrendelést. Szép munkák, szép konyhabútorok és egy gyönyörű üveglépcső.

Az egyik Hölgy megrendelőnk, akivel nagyon jó kapcsolat alakult ki az egyeztetés és a kivitelezés ideje alatt,  sírva hívott pénteken - most költözik, tele az új lakás dobozokkal. Örülnie kellene a gyönyörű konyhabútornak, a légies üveglépcsőnek, de nem boldog. Elfáradt, beleunt, most utálja az egészet. A kivitelezés 2 hónapot csúszott az eredeti tervekhez képest, igaz hogy az eredeti kivitelezési időt a menetközben elhatározott módosítások rendre felülírták. Volt építés és bontás, a különböző szakiparok egyeztetésének hiánya miatt. Volt türelem a Megrendelő részéről, volt egymásra mutogatás (ahogy az lenni szokott, sajnos) és voltak ennek megfelelően extraköltségek.

A másik megrendelőnk a 160 mm-es lakás felújítása alatt végig a lakásban lakott. Gázfelújítás, nyílászárók cseréje, festés, új konyhabútor. A kivitelzásre 1 hónapot szánt. Húsvét előtt szerette volna befejezni.

A konyhabútor 3 napos szerelés volt, de mivel a gépészek és a festők nem lettek készen az igért határidőben, ezért raktároztuk a csodaszép festett konyhabútort és csütütörtök/péntek/szombaton szereltünk. Mi készen lettünk!

Mivel a víz-gáz, elektromos bekötést a konyhában is a generál vállalta, hiába lettünk észen a bútorral, a generál pénteken már nem dolgozott. Ott van a kész bútor, itt van a húsvét, főzni viszont nem lehet benne :-( .

A méreg hol csapódik le? Hát persze hogy a bútorosoknál.

Jönnek a kérdések:

- miért ferde a fal? Tüntessük el a bútorral az egyenetlenséget

- miért itt lóg az a kábel?

- miért nem folyik a víz?

- miért így néz ki, amit megrendeltem?

- már nem is tetszik ez a szín.....és sorolhatnám

- Aztán jön az elnézést kérés: "Nem magukra haragszom, csak most maguk vannak itt" :-)

Nagy türelem szükséges kezelni az ideges megrendelőt, de a szerelő kollégák a helyzet magaslatán vannak.

És a végeredmények csodaszépek lesznek. Képeket a következő bejegyzésben láthattok, amikor már mindenki nyugodt, beköltözött, bepakolt és gyönyöröködik a végeredményben.

Hogy elkerüld az idegbajt az építkezés/felújítás alatt:

 • készíts ütemtervet
 • írj szerződést határidőkkel és kötbérrel a kivitelezőkkel
 • jól gondold át a tervezési fázisban, hogy mit szeretnél, hogy menet közben ne kelljen módosítani
 • tartsd kézben a munkákat, vagy bízz meg műszaki ellenőrt az ellenőrzésre, sokat spórolhatsz vele időben, energiában

Üdvök: Anikó