Megtervezel minden lépést pontosan. Időpontokat szervezel több szakmának egy kis ráhagyással, hogy ne zavarják egymás munkáját. De ha egy domino borul ...

Felmérsz, gyártásba adsz, ellenőrzöl, fuvart szervezel, szerelsz, várod a corián munkalapot és a hátfalat, időpontot szervezel a vizesnek, aki beköti a  Blanco Subline mosogatót, csaptelepet, mosogatógépet, várod a villanyszerelőt, aki beüzemi a főzőlapot.

Az itiner kész! Minden flottul előkészítve. A gyártás határidőben készrejelenti a konyhabútort.

A szállítók pontosan érkeznek, vigyáznak a bútorra mint a hímestojásra. A szerelők is pontosan érkeznek és elkezdődik az összeállítás. Nyugodtan megyek vissza a bemutatóterembe és a soron következő munkára koncentrálok. Este telefon, a szereléssel minden rendben, az ügyfél elégedett.

Csekkolom a másnapi feladatokat: a munkalap és a hátfalpanel 11-kor érkezik. 15 órára szerveztem a villanyszerelőt, akinek csak a főzőlapot kell bekötnie. 16,30-ra érkezik a legjobb vízszerelő, akit ismerek. ( Ez ugyan nem a reklám helye, de Csikós Istvánnak hívják.)

A corian munkalap pontosan érkezik. És csodaszép, pedig még nincs a helyén. A fiúk gyorsan és profin dolgoznak. Aztán upssszz!!! Jó magyar közmondás szerint: " A kutya mindig sz@rik valamit!"

Nem stimmelnek a konnektorkivágások a corian hátfalon.

Pedig mindenki profi. Pedig figyelt a kolléga a felmérésnél, de egy méretet nem jól adott gyártásban.

Ideges leszek, este átadás! Utálok magyarázkodni, nincs is értelme. Mint tudjuk, egy jó kifogás nem egyenlő a teljesítéssel. Gyors megbeszélés a beszállítóval, villany és vízszerelő lemondása. Másnap 11 órára hozzák a jó hátfalat. Elnézést kérnek és komolyan is gondolják.

Viszont hogy lesz így átadás?

Megrendelő nyugtat. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik és az eddigiekkel nagyon elégedett. És a beszállító is igyekszik a lehető leggyorsabban korrigálni a hibát.

Viszont a villanyszerelőnknek át kell szerveznie a másnapi munkáit. Körtelefon után sikerül.  A legjobb vizes viszont nem tudja átszervezni a másnapját. Szép! Megtanulok vizet és csaptelepet bekötni. Nincs más választás, meg kell oldanom.

Másnap óramű pontosan érkezik az új hátfal. A fiúk csendben és pontosan dolgoznak. A végeredmény csodaszép. Látják hogy bánt valami. Kérdeznek. Mondom nincs vizes.

Mondják: nem gond! Megoldjuk! És megoldották! Bekötötték! Hurrá! Köszönöm!

Minden tetszik mindenkinek! Megkönnyebbülök. Szépet alkottunk most is.

Irány haza, lazulunk a hétvégén. Aztán este telefon. Csöpög a mosogató lefolyója. Nem nagyon, csak úgy módjával.

Aztaleborultszivarvégitnekije!

Hétfőn reggel megyek és beteszek egy gumikarikát a lefolyócsatlakozáshoz. Az kimaradt. Egyúttal beíratkozom OKJ-s vízszerelőképzésre :-) .

És most még képeket sem enged beilleszteni ez a nyomorult program. Hát ennyi mára :-)

Üdvök!

Anikó