Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Konyhabútor - tervezés - ésszerűség- Klasszikus konyhabútor

November óta két budajenői családiház konyhabútor tervezésén dolgozunk. Az alaprajzokból körvonalazódó konyhabútor és a vevői elképzelés egy jól átgondolt koncepciónak tünt.

A vevőnk a tervezővel és a kivitelezővel alaposan átgondolt minden apró részletet a konyhabútor összeállítással kapcsolatban. Kiválasztottuk az anyagokat, fényes fehér lesz a front és autentikus tölgy a munkalap. A modern konyhabútor összeállításban minden a kényelmet, a praktikumot szolgálja. Az ablak vonala, az elektromos és gépészeti kiállások a Vevő által megálmodott összeállításnak megfelelően lettek kialakítva.

Konyhabútorterv 1

 

Minden tökéletesnek tünt. Aztán kimentünk felmérni és jöttek a meglepetések. Az elszívó kivezetése a megtervezett konyhabútor összeállításhoz nincs jó helyen. Nincsenek felrakva az ajtótokok, a méretét még nem lehet tudni. Az eredeti tervhez képest a fiókok vonala nem fut az ablak vonalával. Az ablakpárkány magassága - alacsony és még nincs lerakva a járólap!

Miért? Tette fel a jogos kérdést a Megrendelő.

Az apró, ámde elengedhetetlen trükk miatt, úgymint passzelem a bútor és a fal között, illetve a sarokelem mellé kötelezően szükséges montante miatt. Amivel sem Ők , sem az építész nem kalkulált. De ha ezeket a pár cm méretű elemeket nem tervezzük be, akkor: nem nyílik, összeütközik ésmég sorolhatnám.

A konyhabútor áttervezéséhez meg kellett határozni, mi legyen a fő szempont, mihez igazodjunk. Az elszívó kivezetése és az ablak lett a sorvezető.

A Megrendelő kívánságát és a kiállások elhelyezkedését a legmesszemenőkig figyelembe véve átterveztük a konyhabútor összeállítást.

Minden a helyére került, igaz, egy kis lemondással. Miről kellett lemondani a Vevőnek? A 90 x 90cm méretű átforduló ajtós sarokelemről és arról, hogy a fiókok fussanak az ablak méretével. Mivel egyforma méretű elemeket szeretett volna látni az összeállításba, a meglévő méretek miatt ez egy borult, mert mi nem szerettük volna felesleges passzelemekkel tele.

A gyártás megkezdődött :-)

Az elkészült konyhabútorról a képeket bemutatjuk.

Tanulság: már a ház tervezése közben egyeztetni kell a bútorossal a konyha és a gardrób szoba méretét, gépészeti és elektromos kiállások helyzetét, hogy ne dobáljuk ki az átalakításokkal a pénzt az ablakon és ne kelljen lemondanunk álmaink konyhabútoráról sem.

Konyhabútor bemutatótermünkben szakértő kollégák várják, hogy megvalósítsák az elképzelésed.

www.admiralstudio.hu

 

 

 

 

 

Minek - miről - miért?

Tépelődtem egy darabig, hogy minek is kell nekem blogot írnom? Aztán a barátok és a vevők meggyőztek, hogy jó lenne azt a sok-sok tapasztalatot megosztani, amit az elmúlt 15-20 év során, főleg a konyhabútorok tervezésben szereztem. Ja, és ami még fontos, kell a keresőmotornak a "kapcsolat" , hogy még többen elérjétek, még könnyebben megtaláljátok, a www.admiralstudio.hu weboldalunkat.

Igyekszem rendszeresen írni, és igyekszem tényleg hasznos információkkal szolgálni, az anyagválasztással, tervezéssel, gyártással, stílusokkal kapcsolatban.

A kollegákkal együtt ebben hiszünk : " Egy csipetnyi tervezéssel egy kilónyi baj elkerülhető!"

Megosztom veletek, hogyan tudtok figyelni a tervezés során - akár építkezel, akár felújítasz - a költségekre. Mert mindig itt van a kutya elásva! A költségek! Van egy álmod, van egy kereted és nem tudod hogyan indulj el. Hát ebben próbálok hasznos tanácsokat, gondolatokat megosztani veletek.

Ha megtisztelsz a figyelmeddel és az észrevételeiddel, azt megköszönöm.