A beépített és a szabadonálló gépek felülete inox. A nem beépített hűtőknél a vevőink 90%-ban az inox felületet részesítik előnyben. A sütőknél már természetes az ujjlenyomatmentes keret, ami megkönnyíti a tisztítást.

Nézzük mi a helyzet, ha a konyhabútort szeretnénk inox felülettel kialakítani.

Inox konyhabútor

Fotó: Pinterest

Mit tudunk az inox (rozsdamentes) felületről? Milyen érzést kelt bennünk az inox látványa?

Hideg, tiszta felület. A mindennapi használatban sérülékeny, habár első hallásra ezen többen csodálkoznak. A konyhában ugye kaszabolunk, teszünk-veszünk. A használat közben vékony karcok keletkezhetnek a felületen, amit csak polírozással tüntethetünk el. De milyen már, hogy napszámban polírozok a konyhában egy kiadós családi ebéd után?

Fotó: Pinterest

Hová tervezzünk inox konyhabútort és mekkora méretben?

Én személy szerint jelzés értékkel tervezek vele, mert nagyon jól tud kinézni. Például egy loft lakásban a konyhasziget inoxból nagyon ütős lehet. És ugye egy loftban nem feltétlenül pörgünk a konyhában napszámban :-) .

Furnér és inox konyhabútor

Ha a teljes konyhabútor összeállítást inox frontokból gyártjuk, a látványban a high tech érvényesül. A rideg felületet a környezet meleg színeivel ellensúlyozhatjuk, így létrehozható a nagyon modern, de otthonos hangulat. A tervezésnél figyelni kell a ház adottságaira, a konyha elhelyezkedésre, a fényviszonyokra, ha nem szeretnénk ipari konyhát vagy egy boncteremre hajazó konyhabútort látni végeredményként.

Nézzünk néhány példát:

Ez már igen!

Döntsd el milyen konyhabútort szeretnél. Mi készen állunk megvalósítani.

 

Üdv

Anikó