Sokszor jönnek hozzánk szülők, a kirepülni készülő "fiókával" konyhabútort, gardróbot, nappali bútort rendelni. Én mindig örülök, hogy az elköltözést lakással, konyhabútorral, gépekkel segíti a mama és a papa, és általában a fiókák is hálásak ezért. Mégiscsak menőbb saját kecóban bulizni, saját lábra állni, elkezdeni az önálló életet.

Előkerül az alaprajz, előkerül a csekklistánk és nekiindulunk, hogy kiderüljön ki, milyen konyhabútort, nappali bútort álmodott az új kecóba.

Egy ilyen konyhabútor egyeztetést nevezhetünk akár, egy "Ismerd meg önmagad és a szüleid" kalandtúrának is.

Ilyenkor kiderül, ki mennyire nőtt fel, ki kezeli önálló felnőttként a gyerekét, ki önző, ki akaratos, kinek mindegy minden - csak már túl legyen rajta, ki a harcos és még sorolhatnám.

Ritka az a jó fej szülő, aki tényleg felnőttként kezeli a huszon/harmincéves gyerekét.

Minden esetben az első kérdésem: ki fog a lakásban lakni?

Válasz: a lányom / a fiam

Oké, értem! Tehát a következő kérdéseket már a lányom/fiamnak teszem fel, a konyhabútor összeállítással, színekkel kapcsolatban.

Mit gondoltok, általában ki válaszol a kérdésre?

Hát persze, hogy Anyuka vagy Apuka!!! Az ifjonc össze van zavarodva. Szeretne határozott lenni, mert azt tanulta... hogy legyen céltudatos és határozott. De szeretne megfelelni a szülőknek, hiszen mégiscsak a szülők finanszírozzák az egész lakás és bútormizériát.

Tudom én, hogy nehéz ez szülőnek, ifjoncnak egyaránt. Ilyenkor szoktam én határozottan újból feltenni a kérdést. Ki - fog - a - lakásban - napi - szinten - élni?

És kérem meg a szülőket - tisztelettel -  hagyják a felnőtt "gyereket" önállóan gondolkodni, ha finanszírozzák a lakás/bútor történetet, azt tegyék jószívvel jó tanácsokkal, de ne akarják a saját ízlésükre formálni azt, amit nem Ők fognak napszámban nézni, és nem nekik kell ott jól érezniük magukat. És ilyenkor szoktam a fiatalokat is megkérni, hogy ne hagyják magukat befolyásolni, szépen nem sértő módon is meg lehet kérni a szülőket, hogy  egy kicsit a háttérbe vonuljanak.

Amikor elkészül egy ajánlat, azt minden esetben közösen, a szülőkkel együtt beszéljük át és ha kell, olyankor már mindenki képes a kompromisszumra.

Az eredmény pedig:

- elégedett, hálás felnőtt-gyerkőc, aki jól érzi magát az új otthonában

- elégedett szülő, mert megadta a gyereknek azt, amire vágyott és nem erőltette rá az ízlését, akaratát.

- az Admirál Stúdió pedig elkészíthetett egy újabb, egyedi konyhabútort, gardróbot és nappalibútort.

Szóval mindenki boldog - konyhabútor - nappali bútor -gardrób www.admiralstudio.hu

Hálószoba bútor - Admiral Stúdió

Férfias nappali bútor

Színes nappali bútor

Egyedi nappali bútor

Modern konyhabútor - www.admiralstudio.hu

Szép hétvégét, békés családot!

Üdvözlet: Anikó