Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Konyhabútor 2 hét alatt! Igen, jól látod!

Muszáj volt megtalálni a megoldást, hogy két hét alatt konyhabútort tudjunk szállítani Nektek.

A hazai gyártás mellet már eléhetőek bemutatótermünkben a Home Cucine konyhabútorok is.

Áprilisban érkezik a bemutatóterembe két minta összeállítás, addig is a frontokból tudtok választani. Szokás szerint tervezéssel, szállítva, szerelve adunk ajánlatot és a két hetes szállítási határidőre akár mérget is vehettek. Na, jó! A tömörfa fronttal készülő konyhabútoro szállítási határideje 3 hét :-)

Megdöbbentem, hogy milyen sokan kéritek gyorsan a konyhabútor szállítást. A jövő héten három konyhánk érkezik a vevőknek, akiknek gyorsan kell költözniük.

Tehát van megoldás! A megoldás az ADMIRAL STÚDIÓ

 

Modern konyhabútor-Admiral

Mostantól igyekszem az hetente friss képekkel és infókkal szolgálni, legyen az modern, minimál, vagy klasszikus konyhabútor.

üdv:

Anikó

Őszintén a Konyhakiállításról

Szétnéztünk az idei Konyhakiállításon. És nem repestünk a gyönyörűségtől. Két évvel ezelőtt még mi is a kiállítók között voltunk és büszkék voltunk, mert nagyon jó hazai gyártók és forgalmazók, konyhastúdiók között mérettük meg magukat.

Mára eltüntek a neves hazai gyártók és stúdiók a kiállításról. Nagyon kevés konyhabútoros cég állított ki idén és a kiállított konyhabúrok sem hoztak lázba, sem az összeállítást, sem a dizájnt illetően. Találtunk olyan standot ( abból a 6-8 kiállítóból) aki két éve ugyanazzal az összeállítással jelenik meg. Halottam beszélgetni érdeklődőt, aki meg is jegyezte, hogy tavaly is ezt látta, hol itt az újdonság?

Miért nem lehet idehozni például a BNV területére egy több pavilonban lévő komoly, nemzetközi kiállítást, ahol a külföldi gyártók is bemut,atkozhatnak, esetleg partnereket találhatnak a magyar piacon. Van igény a szépre, az újra ezt tapasztaljuk naponta a bemutatóteremben az egyeztetések során.

Hiányoltam a matt felületű festett frontokkal készült konyhabútorokat, ami a tavalyi milánoi kiállítás egyik slágere volt és az idei kölni kiállításon is sikeres volt. Nem volt üvegfrontos konyhabútor, nem láttunk extra belső belső felszereltséget.

Évekkel ezelőtt a Lakáskultúra Élőben kiállítás ( az első 2 évben) igazán stílusos és érdekes volt, aztán lassan hamvában halt, egyre inkább a masszázsfotelek, "csetreszek", cukorkák vették birtokukba a "lakáskultúrát" és azt látom, hogy a konyhakiállításon is a csetreszek uralkodtak az idén. Sajnálom!

Azért találtam gyönyörű, igényesen kivitelezett standokat is. Ilyen volt az Blanco - SMEG - ELICA stand, a BOSCH - SIEMENS és a WHIRLPOOL standok. Viszonylag nagy alapterületen jól megtervezett dizájn és újdonságok bemutatása jellemezte ezeket. Nekik gratulálok.

Néhány fotó a kiállításról:

Találkozzunk a bemutatóteremben.

 

Üdv

Anikó

A kiérdemelt bizalom_konyhatervezés

Ez a pár sort most kaptam egy kedves Megrendelőnktől. Az ilyenekért szeretjük csinálni. És a jó véleményből, az elégedett Megrendelőből több van,mint gondolnád!

"Kapcsolatom az Admiral Stúdióval és Anikóval egy E-Mal-el kezdődött, és egy csodálatos konyhával fejeződött be. Pontosabban remélem, hogy nem fejeződött be, csak talán ez a munka. Hiszen, öröm volt velük, vele dolgozni. Ez egy iterációs folyamat volt. Én elképzeltem valamit, de nem tudtam pontosan, hogy mit is. Anikó segített. Terveket, vázlatokat készített, én átnéztem, átgondoltam. Volt amit elvetettem, volt amit megfogadtam, volt amin meglepődtem, és utána fogadtam el.

Nem volt mindegy természetesen az ár sem, hiszen elég jól meghatározott költség keretben gondolkodtam. Nem mondom, a végére, ezen tágítottam, hiszen olyan varázslatos javaslatokkal ötletekkel állt elő a Stúdió, aminek nem lehetett ellenállni. És utólag örülök neki, hogy nem álltam ellen. És végül is azért nagyjából annyiba került, amit jó szívvel szántam erre.

Többszöri levél és rajz váltás után jöttek a személyes találkozók, a végleges simítások. A bútorlap, a berendezések kiválasztása. Nem kis fejfájást okozott a színek meghatározása, de Anikó segítsége, tapasztalata itt is sokat segített.

A kivitelezés rendkívül precízen, tervezetten, és flottul ment. Nem volt semmi meglepetés, “hú, ez így nem lesz jó”, meg hasonlók. Egyedül egy konnektor áthelyezését kellett megoldanunk, de erről csak én hittem, hogy probléma. A Stúdió szakemberei, percek alatt megoldották. Összeszerelés, beüzemelés, minden mint a karika csapás. Na persze köszönhetően, a rendkívül minőségi anyag és berendezés választásnak. Bosch gépekkel szereltük fel a konyhát, és meg kell mondjam, utólag már némi használat után is nagyon nagyon jó érzés ezeket használni. Precízek, pontosak, szépek, és jók. Úgy mint a konyha bútorai is. Lenyűgöznek az ajtók, ahogy záródnak, amilyen kényelmes használni, és amennyire precízek.

Köszönet Anikónak a tervezésért, és a Stúdiónak az álom kivitelezéséért. A mellékelt képek talán helyettem is beszélnek."

 

Hát, ennyi!

www.admiralstudio.hu


Minek - miről - miért?

Tépelődtem egy darabig, hogy minek is kell nekem blogot írnom? Aztán a barátok és a vevők meggyőztek, hogy jó lenne azt a sok-sok tapasztalatot megosztani, amit az elmúlt 15-20 év során, főleg a konyhabútorok tervezésben szereztem. Ja, és ami még fontos, kell a keresőmotornak a "kapcsolat" , hogy még többen elérjétek, még könnyebben megtaláljátok, a www.admiralstudio.hu weboldalunkat.

Igyekszem rendszeresen írni, és igyekszem tényleg hasznos információkkal szolgálni, az anyagválasztással, tervezéssel, gyártással, stílusokkal kapcsolatban.

A kollegákkal együtt ebben hiszünk : " Egy csipetnyi tervezéssel egy kilónyi baj elkerülhető!"

Megosztom veletek, hogyan tudtok figyelni a tervezés során - akár építkezel, akár felújítasz - a költségekre. Mert mindig itt van a kutya elásva! A költségek! Van egy álmod, van egy kereted és nem tudod hogyan indulj el. Hát ebben próbálok hasznos tanácsokat, gondolatokat megosztani veletek.

Ha megtisztelsz a figyelmeddel és az észrevételeiddel, azt megköszönöm.