Konyha-Mánia

Konyhabútor tervezéssel kapcsolatos szösszenetek, tapasztalatok, jó tanácsok.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás

Konyhabútor tavaszi hangulatban_zöld és szürke konyhabútor

Már érezzük a tavaszt, kizöldült a természet, mi pedig bátran tervezzünk a természet színeivel a konyhában (is). Régebben, bár mindig is szerettem, a konyhabútor összeálítások tervezésénél idegenkedtem az élénk színektől. Ma már bátran viszünk be színeket a konyhába, mert kell egy más hangulat, kell a különlegesség érzése a tervezés és a megvalósítás során.

Szóval ne féljetek megvalósítnai az elsőre vadnak tűnő álmot, akár a konyhatervezés során.

Elegáns sötétszürke és olivazöld összeállítás - finomra hangolva.

A zöld szín mellett a narancsot is betervezhetjük egy - egy felületre, akár a sziget pultjára, akár SMEG retro hűtő formájában.

Érzed a hangulatot?

 

 

És ahol minden infót megtalálsz: www.admiralstudio.hu

Konyhabútor - gondolj rá! Kérdezz - Felelek!

Sokan kezditek el tervezgetni a felújítás, építkezés előtt a leendő konyhabútort. Már látod magad előtt, hogy valahogy így fog kinézni. És minden gondolatod után, amit megválaszólsz magadnak, ezernyi új gondolat, új kérdés merül fel a konyhabútorral kapcsolatban.

Megnézel sok weboldalt,www.admiralstudio.hu nézelődsz bemutatótermekben, áruházakban. Látsz jobbnál jobb megoldásokat, de egyik sem a Te konyhád méretét tükrözi. Nem tudod igazából elképzelni milyen lesz ha ott lesz, ha már a Tiéd! Látsz sok színt, ami tetszik. De nem tudod elképzelni, hogy pont az hogy fog kinézni

 

Modern konyhabútor - Admirál Konyhastúdió

Most itt a lehetőség! Azt a rengeted kérdést felteheted, ígérem megválaszolom. Segítek a legjobb konyhabútortervet megtervezni és megvalósítani. Mert ne feledd - konyhabútort nem egy évre vásárolsz, minimum 10 évente cserélnek a statisztika szerint konyhabútort az emberek. Szóval ha ennyi ideig használod, nézed nap mint nap, legyen az legjobb! Mert megérdemled!

Modern és minimál konyhabútor

garzon konyhabútor

 

A kérdéseidre választ a www.admiralstudio.hu oldalon, vagy a budapesti bemutatóteremben 1135 Budapest, Szegedi út 31.

Üdv:

Anikó

Vevői szokások. Jó ez nekünk?

Egy konyhabútor részletes, gyártásra történő megtervezése felelősségteljes, időigényes feladat minden konyhastúdiónak. A vevők jó esetben a fejükben lévő elképzeléssel és  a konyha alaprajzával érkeznek a stúdióba, ahol sokszor 1,5 - 2 órát egyeztetünk, válogatjuk a színeket, az anyagokat, hogy a legszebb konyhabútor összeállítást tervezhessük meg a hozzánk betérő részére.

Most viszont szomorú vagyok, mert hétvégeket, igen, szombatokat és vasárnapokat áldoztam fel azért, hogy megfeleljek a vevői elvárásoknak. Mert hát ugye a vevő is dolgozik hétköznap és legyek tekintettel. Megtörtént.

Legyártottunk több festett mintafrontot, hogy tutira lássa a vevő a bemarások mintáját, hogy tudjon jól dönteni. Aztán elkérte a frontmintákat és a munkalapmintát, hogy az új háza színeihez hozzá nézze. Persze hogy odaadtuk, hiszen jóhiszeműek vagyunk :-).

Aztán kaptunk egy e-mailt! Bocs, de újból megfuttatjuk a konyhabútorgyártást más gyártóknál is. Áll leesik! Nem azért, mert mert nem helyes több helyről ajánlatot kérni, sőt! Kötelező! Ezt javasoljuk is a vevőknek. De! És itt van a kutya elásva! Nem akkor és nem úgy, ahogy ez az eset történt. A 3 hónapig elhúzódó egyeztetések alatt tökéletesen kidolgozott műszaki tartalom készüt el. Három felmérés után mm pontosan megtervezett konyhabútor. Színkódok, elemméretek a helyükön. Burkolatkiosztás megtervezve, a burkolóval leegyeztetve. És természetesen az összes gyártásra kész anyag a vevőnek átadva, hogy ellenőrizze.

És jőőőőő, a pofára esés.

Mi elvből nem dolgozunk a vevő által behozott, más konyhastúdió által elkészített tervekből még akkor sem, ha a vevő megmutatja azt. Ebben az esetben is szánja rá az időt, hogy előlről kezdjük el az egyeztetést, nem pedig más szellemi termékéből, munkájából csinálom a profitot magamnak.

Mostmár csak árazni kell a terveinket és még azt is el tudom képzelni, hogy a vevő azt mondja az "új" gyártónak, hogy xy stúdió ezt ennyiért vállalta, mennyivel tudja olcsóbban megcsinálni?!

Ami a sajnálatos, hogy ebben a mai világban a vevők ezt megtehetik a stúdiók, gyártók pedig mosolyogva zsebelik be mások fáradtságos, részletes munkájának a gyümölcsét megrendelés formájában.

Ami még szép ebben a történetben, hogy a "VEVŐ" 1,5 hete nem veszi fel a telefont, az e-mailekre nem reagál.  Legalább annyit, hogy köszönöm, de bocs, ezért, meg ezért másnál rendelek. Tartozom valamivel a tervekért és az idődért?

Szóval a konyhastúdiókat kérdezem: Jó ez nekünk? Nekem ez most nem volt jó, az biztos.

Tanulság: a hétvégéimet nem fogom feláldozni, de este zárás után azért bent maradok, ha valaki munka után szeretne jönni. Anyagmintát csak aláírt megrendelésre gyártatok (hiszen nekem ez pénzbe kerül).

Azért változatlanul szeretem amit csinálok! Szerencse, hogy ilyen dolog két évente egyszer történik velem. Jó lenne ritkábban :-)

 

 

 

 

 Konyhai munkapultok - Anyagismeret lazán - 2

Régen volt a 28 mm vastag fehér, vagy különféle márványmintás munkalap és volt a gránit munkalap, jó esetben még megszerezhető volt a fa munkapult is. Aztán slussz.

A lakásokban leginkább a fantáziát nélkülöző egyszerű dekoros, 28 mm vastag munkalapokat lehetett látni sokáig. De mint annyi mindenben, ezen a területen is kinyílt a világ. A választásnak csak a fantázia és pénztárca szabhat határt.

Az Admirál Stúdióban igyekszünk minden munkalapot "élőben" is bemutatni, hogy a konyhabútortervezés során a frontok és munkalapok összenézhetők legyenek. Így a vevőink már el tudják képzelni, hogy milyen lesz a kész konyhabútor.

Ma már a normál munkalapok is rengeteg dizájn színben kaphatók, a vevőink is kapkodják a fejüket a választék láttán. Csak az Egger 38 mm vastag munkalapjaiból 90 féle munkalapot tudunk betervezni a konyhabútorba és további egyedi dekorból is gyártathatunk munkapultot. Az Egger mellett elérhetőek a Jaf-Holz kitünő munkalapjai is, hasonló nagyságrendben.

És jönnek a csodák: Techniston és Silestone munkalapok. Fantasztikus színek, fantaszikus megjelenés. A technistone munkalapok anyaga 93%-ban természetes anyagból készül és kiváló minőségű poliészter gyantával kötnek meg.

- keményebb a gránitnál, karcálló, saválló,

- 50 féle színben rendelhető, bármilyen formában és méretben

Szóval, az új konyhabútor tervezésekor nagyon sok féle munkapultból lehet választani. Biztos vagyok benne, hogy Te is megtalálod az "igazit".

Egyeztetésre várunk a 1135 Bp. Szegedi út 31. sz. alatti bemutatótermünkben, de addig is nézd meg a www.admiralstudio.hu oldalunkat.

 

Konyhabútor - anyagismeret lazán 1.

A vevőknél az ismert kifejezés a konyhabútor gyártással kapcsolatban : MDF-ből kérem a konyhámat. Az MDF lap hivatalos elnevezése: közepes sürűségű farostlemez, farostból nagy nyomáson, gyantával, vagy anélkül készült bútoripari alapanyag.

Szóval van itt, ebben a témában némi fogalomzavar. És a fogalomzavar miatt a legtöbb esetben az árajánlotok összehasonlítása sem korrekt, mert nem az alma lesz összehasonlítva az almával és a vevő, hát hogyis mondjam, kicsit félre van vezetve. Mert a vevő a normál 18 mm vastag bútorlapot is MDF - nek hívja és ha erre nem hívja fel a gyártó (asztalos, stúdió stb.) a figyelmet azt én átverésszagúnak érzem.

Szóval az MDF és a bútorlap nem ugyanaz a kategória.

A bútorlapokat táblában, különböző fantázianevekkel és színekben tudjuk megvásárolni. Kaphatóak az uni színek (fehér, vanília, szürke, piros....) és a különböző fa utánzatú színek ( bükk, nyír, tölgy, wenge, cseresznye, körte...). A bútorlapból készült konyhák kedvezőbb árúak, mint az MDF fronttal készült konyhabútorok.

A konyhabútorok korpusza (bútortest) szinte minden esetben 18 mm vastag laminált bútorlapból készül. Készülhet a front is ebből a bútorlapból. Sok szép konyhát gyártottunk már az Egger bútorlapjaiból.

Modern konyhabútor - H1428 Woodline Mokka bútorlapból

 

A már említett MDF anyagból ajtófrontokat gyártunk és azt vagy fóliázzuk, ( a fóliák közül választhatunk uni színeket, vagy fautánzatú fóliákat) vagy festjük, vagy furnérozzuk azokat.

Tehát MDF anyagból készülnek a fényes festett konyhabútorok, a matt festett konyhabútorok és a furnérozott konyhabútorok.

Szóval, amit tisztázni kell a konyhabútor tervezés és az ajánlatkészítés során:

1. Milyen anyagból készül a front? (laminált, fóliázott MDF, festett MDF, furnérozott) az ár, na az nem midegy.

2. Milyen vasalatokkal készül a konyhabútor? Erre visszatérünk :-)

Nálunk, az Admiral Studiónál ezek a kérdések, információk, már az első megbeszélésen terítékre kerülnek. A bemutatóteremben közösen választjuk ki a vevőkkel a front és a korpusz anyagát, színét, hogy a vevő lássa pontosan hogy az ajánlat milyen műszaki tartalmat takar. Ja! És ez a műszaki tartalom az ajánlatban részletesen szerepel.

Ezekre érdemes minden konyhabútor ajánlatnál figyelni.

http://www.admiralstudio.hu/tervezestol-a-vacsoraig/12.html